Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Απειλές για καταλήψεις σε Δήμους, βρεφονηπιακούς σταθμούς και νεκροταφεία


Στην εγκύκλιο του υπουργείου για τη διαθεσιμότητα υπαλλήλων απαντούν με απειλές για στάσεις εργασίας και καταλήψεις οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Οι εργαζόμενοι μετά την εγκύκλιο του Υπουργείου που προβλέπει να βγουν σε διαθεσιμότητα όλοι οι υπάλληλοι των υπηρεσιών που δεν έστειλαν τις λίστες απαντούν με σκληρές απειλές. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΠ-ΟΤΑ κ. Μ. Δαρδαμάνη, οι εργαζόμενοι θα κορυφώσουν τις κινητοποιήσεις τους προχωρώντας σε καταλήψεις Δήμων, νεκροταφείων και καταλήψεις βρεφονηπιακών σταθμών γεγονός που προκαλεί τεράστια ανησυχία σε γονείς που δε θα έχουν πού να πάνε στα παιδιά τους τις ώρες που εργάζονται. Επίσης, αν γίνουν καταλήψεις στα νεκροταφεία και δεν πραγαμτοποιούνται οι κηδείες θα προκληθεί μεγάλη αναστάτωση με τους νεκρούς που δε θα μπορούν να ταφούν! Επιπλέον ο κ. Δαρμαμάνης εκτόξευσε απειλές και για διακοπή της αποκομιδής σκουπιδιών κάτι σε συνδυασμό με τον βροχερό καιρό θα αποτέλεσει μία υγειονομική "βόμβα".
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει κηρύξει για αύριο Πέμπτη, τετράωρη στάση εργασίας, 11.00 - 15.00 για την πρωινή βάρδια και 15.00 - 19.00 για την απογευματινή βάρδια. Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11.30 στην Πλατεία Καραϊσκάκη και θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Πέμπτη και Παρασκευή οι σύλλογοι εργαζομένων θα πραγματοποιούν Γενικές Συνελεύσεις προκειμένου να αποτυπωθεί η διάθεση του κλάδου και ο τρόπος κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων. Την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου στις 10.30 το πρωί θα συγκληθεί Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας προκειμένου να αποφασισθεί περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ δηλώνει «την αποφασιστικότητά της να μην απολυθεί ούτε ένας εργαζόμενος. Η πρώτη απόλυση συναδέλφου θα μας βρει όλους στο δρόμο του αγώνα», σημειώνει στην ανακοίνωσή της.

Πηγή : NwesIt


Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012


Ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων Παιδικών σταθμών Δήμου Αχαρνών, καλωσορίζει τα νέα παιδάκια και τους γονείς τους.
         Για ακόμη μια φορά η σχολική χρονιά ξεκίνησε με μεγάλα προβλήματα. Φέτος αντιμετωπίζουμε για ακόμη μια φορά πρόβλημα με την έλλειψη προσωπικού. Το πρόβλημα φέτος είναι πιο οξυμένο απο κάθε άλλη σχολική χρονιά. Ήδη μπαίνουμε στον Νοέμβριο και δεν 'έχουν πάρει' ακόμη όλα τα νέα παιδάκια στους σταθμούς. Οι παιδαγωγοί αναγκάζονται να ζητούν απο τους γονείς να κρατήσουν κάποιες μέρες τα παιδιά τους στο σπίτι γιατί δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν (ένας παιδαγωγός με 20 ή και 30 νέα παιδάκια είναι αδύνατον να αντεπεξέλθει πλήρως και έτσι όπως απαιτείται).
         Στο Δήμο μας λειτουργούν οκτώ(8) παιδικοί σταθμοί και το προσωπικό που τους απαρτίζει αυτή τη στιγμή είναι τριάντα οκτώ (38) άτομα συμπεριλαμβανομένου και του βοηθητικού - καθαριότητας προσωπικού.  Φυσικά το πρόβλημα ήταν γνωστό οτι θα υπάρξει απο την προηγούμενη σχολική χρονιά, μιας και οι συμβάσεις του προσωπικού τελείωναν πρίν την έναρξη του φετινού σχ. έτους.
        Γνωρίζουμε οτι για την πρόσληψη νέου προσωπικού υπάρχουν προβλήματα απο την κεντρική διοίκηση, αλλά θεωρούμε οτι φέρει μεγάλη ευθύνη και η τοπική διοίκηση που δεν μερίμνησε εγκαίρως και δεν 'πίεσε' όσο θα έπρεπε την κεντρική διοίκηση, για την επάνδρωση των παιδικών σταθμών με πλήρη και εξειδικευμένο προσωπικό. 
      Απαιτούμε απο την τοπική διοίκηση να βρεί άμεσα λύση για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί τόσο στους γονείς των νέων παιδιών όσο και στους παιδαγωγούς που εργάζονται στους σταθμούς.
      Δυστυχώς αποδεικνύεται και πάλι, οτι η πολυπόθητη θέση σε κάποιον "δημόσιο" παιδικό σταθμό (γιατί μόνο δημόσιος δεν είναι όταν ο κάθε γονιός αναγκάζεται να πληρώνει υπέρογκα τροφεία, τη στιγμή που το εισόδημα του κατακρεουργείται απο την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ), δεν ανταποκρίνεται σε αυτό που ο κάθε γονιός περιμένει...